FAQ

Wat gebeurt er in de zouttrailer/kamer?

Als uw paard eenmaal in de zouttrailer/kamer staat, wordt deze afgesloten. De halogenerator vermaalt grof zout tot ultrafijn stof en blaast dat de ruimte in. Het gehalte aan zout wordt gedurende de sessie automatisch gecontroleerd door een sensor die de halogenerator aanstuurt. Als u besluit om bij uw paard te blijven tijdens de sessie (wat ook voor u heel goed is), zult u merken dat de lucht in de zouttrailer/kamer een beetje mistig gaat lijken door het fijnzout wat erin komt. Aan de lippen proeft u dat ook. De meeste paarden vinden dit ook erg lekker en gaan met plezier likken om het binnen te krijgen. Deze fijne zoutdeeltjes worden ingeademd en komen tot diep in de longen en bronchiën waar het slijm loskomt, ontstekingen verminderen en bacteriën gedood worden. Daarnaast daalt het zout neer op de vacht van het paard. Huidontstekingen, -irritaties, eczeem, wondjes, schimmels en parasieten worden aangepakt.

Hoe ervaren paarden dit?

Paarden vinden het heerlijk in de zouttrailer/kamer. Ze beleven het geheel stressvrij en blijven er bijzonder rustig. Ze likken het zout graag op uit de lucht. Ze genieten van het aangename klimaat en gaan er graag een volgende keer weer in.

Waar moet ik rekening mee houden voor een sessie?

Om te beginnen moet het paard droog zijn. Een nat warm paard zal het vocht snel doen dampen wat de luchtvochtigheid nadelig beïnvloed. Na de sessie moet het paard een half uur rustig wandelen, onder uw begeleiding of in een stapmolen, met het hoofd naar beneden, zodat het opgeloste slijm makkelijk uitgehoest kan worden.

Komt u bij mij?

Dat kan inderdaad. Wij hebben een mobiele zouttrailer waarmee wij bij u kunnen komen. De paarden blijven op hun vertrouwde stek. Uiteraard rekenen wij voorrijkosten. Wilt u die vermijden, kunt u ervoor kiezen om bij ons te komen. Dan komt uw paard bij ons in de mobiele zouttrailer of in onze zoutkamer in de stal voor de afgesproken sessie.

Kan ik bij mijn paard blijven tijdens de sessie?

Jazeker! U bent van harte welkom om tijdens de zouttherapie bij uw paard in de zouttrailer/kamer te blijven. De voordelen van zouttherapie zijn voor mensen net zo groot als voor paarden!

Kan ik de zouttherapie op een race/wedstrijddag doen?

Nee. Wij raden aan om de 100% natuurlijke zouttherapie in de voorafgaande dagen van een race/wedstrijd te doen.

Na de race kan het wel. Houd er rekening mee dat het paard na de sessie minimaal 20 minuten moet uitlopen om de longen de gelegenheid te geven evt. mucus naar buiten te werken.

Is Zouttherapie legaal bij paardenwedstrijden?

Ja. Zouttherapie is een 100% natuurlijke behandeling om het paard in topconditie te krijgen en te houden. Volledig medicijnvrij. Het is zowel nationaal als internationaal toegestaan om zouttherapie in te zetten om uw paard maximaal te laten presteren door een maximale conditie.

Ik wil zelf een stal geschikt maken voor zouttherapie. Waar kan ik terecht?

Wij zijn distributeur voor de medisch gecertificeerde apparatuur van Halomed. Informeert u dus gerust naar de mogelijkheden. U kunt ook eerst een kijkje nemen op onze website http://www.halomed.nl