Welk zout?

Farmaceutisch zout: de beste keus!

Waarom puur NaCl (farmaceutich zout)?

In de wereld van halotherapie zie je hier en daar dat er adviezen gegeven worden gebruik te maken van Dode Zeezout Steenzout of Himalayazout omdat daar mineralen in zouden zitten. Dit zijn redenen om juist te kiezen voor farmaceutisch zout:

  1. De pure vorm van farmaceutisch zout maakt halotherapie zo effectief. Dat is wetenschappelijk aangetoond in vele studies. Hoe puurder het zout, hoe hoger het gehalte aan NaCl, hoe effectiever in de karakteristieken ervan: super absorberend, anti-bacterieel en ontstekingsremmend.
  2. Dode Zeezout, Steenzout, Himalayazout en andere soorten bevatten een variëteit aan mineralen, metalen en andere elementen (er kunnen zelfs kleiresten in zitten). Daarbij komt dat deze zouten niet consistent zijn in de hoeveelheden van die andere stoffen. Alleen NaCl lost 100% op in water en blijft niet in de longen achter. Alle andere zouten kunnen dus schadelijk zijn door het achterblijven van stoffen in de luchtwegen. Die zouten zijn uitstekend geschikt voor koken en spijsvertering, inhaleren in de longen is echt iets anders; mineralen en elementen zijn voor het spijsverteringssysteem, niet voor de longen! Die andere stoffen zullen de halotherapie negatief beïnvloeden.
  3. Farmaceutisch zout is bijna 100% NaCl en wordt o.a. gemaakt voor medische toepassingen, juist vanwege zijn zuiverheid. Dit pure zout is ook de basis van alle wetenschappelijke onderzoeken in de halotherapie, wat de zekerheid geeft dat dit het juiste zout is om te gebruiken voor goede resultaten.
  4. Andere zoutsoorten kunnen vervuiling (zoals klei of plastic resten) in zich hebben die schade aan zou kunnen richten aan de halogenerator.

Dit alles maakt de keus voor farmaceutisch zout makkelijk. En ondanks een wellicht hoge prijs per kg, wordt er per sessie zo weinig zout verbruikt, dat de kosten zeer laag, bijna verwaarloosbaar, per keer zijn. Kies dus ook de veilige soort, met de beste kans op succes en resultaat:

Farmaceutisch zout!

Equizouttherapie biedt farmaceutisch zout aan voor gebruik in halogeneratoren, welk voldoet aan alle eisen die daarvoor gelden: de grootte van de korrels is daarin erg belangrijk om een juiste werking van de halogenerator te kunnen garanderen.