Nat zout verdamping vs. Dry Salt Aerosol

Verschil tussen zoutdamp en droog zout (halo) therapie

Er wordt nogal eens een snel vergelijk gemaakt tussen de therapie die wij geven, de zogenaamde Dry Salt Aerosol (DSA) therapie en zout damp therapie.  Hier zitten wezenlijke verschillen tussen deze twee die ik hier aan de hand van wetenschappelijk onderzoek  zal trachten uit te leggen.

Heel simpel gezegd, is het technisch verschil tussen deze twee is als volgt:

Bij zoutdamp therapie wordt zout in (al dan niet gedestilleerd) water opgelost en verneveld de lucht in geblazen.

Bij DSA halotherapie wordt droog farmaceutisch (99% zuiver NaCl) zout zeer fijn vermalen de lucht in geblazen.

Wat in de lucht zit, ademen wij in. Het hangt sterk van de grootte van de deeltjes in de lucht af, hoe diep die deeltjes in de longen opgenomen kunnen worden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de efficiëntie van zout damp therapie te wensen overlaat, omdat de (zout)waterdruppels te groot zijn om diep door te dringen in de longen. Sterker nog, deze grote deeltjes kunnen irritaties in de longen veroorzaken en hyperactiviteit, met name bij patiënten met bronchospasmen.

Sterk verspreid droog zout aerosol (halo aerosol) in een specifieke concentratie (van 1 tot 10 mg/m3) met gecontroleerde parameters is de primaire werkingsfactor van de gecontroleerde halotherapie. Het grootste deel van de zoutdeeltjes, ten minste 80%, in de gegenereerde aerosolomgeving heeft een grootte die ingeademd kan worden (deeltjes van 1-5 micron) en het meest efficiënt werkt in alle segmenten van de luchtwegen.

 

En er is nog meer verschil.

Door de mechanische impact op de zoutkristallen tijdens het vermalen tot een droge aerosol, krijgen de deeltjes een hoge oppervlakte energie mee en een negatieve elektrische lading. Specifieke fysisch-chemische eigenschappen van het droge aerosol bepalen de aard van deze halotherapie-methode, die zich onderscheidt door een multi-component therapeutisch effect van kleine doses van de stof.

 

 

Hiermee kan dus geconcludeerd worden dat  deze gecontroleerde halotherapie met droog zout de enige veilige én resultaatgerichte manier is om luchtwegproblemen door middel van 100% natuurlijk zout te behandelen. Heb je hierover nog vragen, neem dan gerust contact met mij op.

4 gedachten over “Nat zout verdamping vs. Dry Salt Aerosol

 1. Hallo,ik heb copd 3 mijn longarts zegt niks meer voor mij Te kunnen betekenen nu wil ik zout therapie doen longarts zegt dat niet helpt. Maar toch wil ik het proberen hoe kom ik aan zout en heb ik daar halogenerator voor nodig,hoe kom ik daar aan. Ik hoor graag van u alvast bedankt.

  1. Hallo Amanda, jammer dat de longarts zegt niets meer te kunnen doen en dat hij ook zegt dat zouttherapie niet zou helpen. Dat bewijst de praktijk wel anders. Er zijn al vele COPD patiënten die met zouttherapie beter kunnen ademhalen na de zouttherapie. Ik zal je verder in privé per mail benaderen hierover.

 2. Goedenmiddag,
  Ik heb een vraag mijn moeder is ook COPD patient en heeft nog maar een longinhoud van 20% ze loopt ook met een zuurstofapparaat door het huis. Zou zij ook nog in aanmerking komen voor deze therapie en zou zij hier door weer een wat betere levensverwachting kunnen behalen?
  Ik vind het nl heel vervelend voor haar en hoop dat we met deze behandeling haar toch weer wat beter kunnen laten ademen.
  Hoe zouden we dit verder kunnen aanpakken en waar zouden we dit kunnen laten doen en wat zouden dan de therapie kosten gaan zijn.

  Hoop dat jullie mij en mijn moeder hier antwoordt op kunnen geven, maar tot nu toe wat ik allemaal al op de site gevonden heb ziet er super uit.

  Met vriendelijke groet,

  1. Hallo Monique,
   Excuus dat ik nu pas reageer op je bericht. Helaas was dit niet bij mij binnen gekomen, geen idee hoe dat kan. Ik zie het nu pas in de backoffice staan.

   Erg vervelend dat je moeder zo achteruit is gegaan in haar conditie met COPD. 20% is inderdaad erg weinig en klinkt erg benauwd. Zouttherapie zou haar heel goed kunnen helpen om weer iets makkelijker te kunnen gaan ademen. Daarvoor zou je het beste kunnen gaan googelen op zoutkamers bij jouw moeder in de buurt. Ik ben ook distributeur van de apparatuur voor zouttherapie, zodat je het thuis kan gaan doen, dat vergt wel een investering.

   Als je meer wil weten, laat het mij dan weten via mijn mail, max@zouttherapienederland.nl

   Met vriendelijke groet,
   Max Willemsma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *